Hierontahoidot / Hinnasto

Voit varata valmiin hierontapaketin tai varata hieronnan keston mukaan. Käytän hieronnassa tarpeen mukaan erilaisia otteita, mutta voit kertoa haluatko enemmän klassista vai urheiluhierontaa. Joka tapauksessa teemme kanssasi hoitosuunnitelman ennen hieronnan aloittamista. Käytän tarvittaessa erilaisia välineitä kuten gua sha-hierontakiviä, bambuhierontaan käytettävää bambukeppiä tai kuivakuppaukseen käytettäviä imukuppeja. Valitsen välineet ja tekniikat sen mukaan, että saan tarjottua sinulle parhaimman hieronnan.

Tarkista esteet hieronnalle sivun lopusta.


HINNASTO


SARJAKORTIT HIERONTAAN

5 hieronta kertaa -10%

10 hieronta kertaa -15%


HIERONTAPAKETIT

Hoi-Tain päähieronta 30 min

Hieronta rentouttaa ja lisää päänahan verenkiertoa.

40 €


Hoi-Tain jalkapohjien hieronta 30 min

Jalkaterä ja nilkka ovat ihmisen liikkumisen perusta. Jalkaterän rakennemuutokset ja kireät lihakset voivat vaikuttaa myös selkä- ja polvikipuihin. Hieronnassa käsitellään jalkapohjat, jalkaterät, nilkat ja varpaat.

40 €


Hoi-Tain pään, kasvo- ja purentalihasten hieronta 45 min

Purentalihasten hieronta lieventää lihasjännityksiä pään alueella. Hieronnan aikana käsitellään kasvojen alue, puremalihakset, pää sekä lisäksi kaulan ja niskan alue.

Purentaongelmat, hampaiden narskuttelu ja muut suun jännitystilat voivat heijastua särkynä niskaan, hartioihin ja ohimoille.

50 €


Hartiat korvista -hieronta 45 min

Hieronnassa käsitellään niska-hartiaseutu, kaulanlihakset sekä rintalihakset.

Jännitysniska aiheutuu niskan ja hartioiden pitkään jatkuvasta staattisesta jännityksestä. Se johtuu yleensä huonosta ergonomiasta tai stressistä.

50 €


Vetreät jalat – hieronta 60 min

Jalkahieronnassa käydään läpi jalkapohjat, pohkeet, reidet ja pakarat. Hieronnalla pyritään rentouttamaan jalkojen lihaksia ja lievittämään kipuja. Hieronnan aikana käytetään myös passiivisia venytyksiä ja faskiaa käsitteleviä otteita.

Jalkahieronta rentouttaa lihaksia ja parantaa lihasten aineenvaihduntaa. Hieronta vaikuttaa myös lihasten sekä jänteiden elastisuuteen ja helpottaa näin nivelten toimintaa.

60 €


Muista kädet – hieronta 75 min

Myös käsistä kannattaa pitää huolta. Perusteellinen käsien hieronta sormenpäistä rintalihaksiin ja niskaan. Käsienhieronnalla on vaikutusta esim. tennis(/hiiri) – ja golfkyynärpään hoitoon, käsien puutumiseen ja ahtautuneeseen olkapäähän. Hieronnan aikana käytetään tarpeen mukaan passiivisia venytyksiä ja niveliä mobilisoivia tekniikoita.

70 €


Hemmottele selkää- hieronta 90 min

Jalkojen ja lantion lihasten kireydet vaikuttavat myös selän asentoon. Tällä hieronnalla selkä ja alaraajat kuntoon.

80 €


Rentouttava kokovartalohieronta

Hieronnan aikana käydään läpi koko keho rentouttavilla ja lihasten palautumiseen sopivilla otteilla. Kokovartalohieronnassa sinulla olla ylläsi alusvaatteet ja olet koko ajan peiteltynä. Vain se osa jota hierotaan on näkyvillä.

1 h 45 min

90 €


HIERONNAT AJAN MUKAAN

Voit varata hieronnan keston mukaan, jolloin teemme hoitosuunnitelman toiveittesi mukaan. Alla olevat kuvaukset antavat viitteitä mitä kussakin ajassa ehtii tekemään.

30 minuuttia

Pienen alueen hierontahoito esimerkiksi niska-hartiahieronta. Lihaksia rentouttava ja aineenvaihduntaa parantava lyhyt hoito. Myös päähieronta on mahdollista tehdä tässä hiukan lyhyemmässä ajassa.

40 €


45 minuuttia

Laajemman alueen hoito esimerkiksi koko selän hieronta. Rentouttava hieronta vähentämään jännityksiä ja kireyttä lihaksissa.

50 €


60 minuuttia

Isompi hoitoalue (esim. selkä + rintakehä) tai keskittyminen rajatulle alueelle. Sopiva aika pidempään rentoutumiseen ja vapautumiseen lihasjännityksistä. Soveltuu hyvin ensimmäiseksi käyntikerraksi.

60 €


75 minuuttia

Sopii hyvin ylävartalon perusteelliseen hierontaan (esim. selkä, niska-hartia, rintakehä).

70 €


90 minuuttia

Kokeile vaihteeksi myös ylä- tai alaraajojen hierontaa koko selän hieronnan lisäksi. Hyvä aika myös urheiluhieronnalle (esim. alaraajat) , jossa lihaksia käsitellään yksityiskohtaisemmin.

80 €


1 h 45 min

Aika riittää rentouttavaan kokovartalohierontaan tai yksityiskohtaiseen tietyn alueen hierontaan esim. alaraajat.

90 €


2 h

Varaa tämä, jos sinulla useampi hoitoa vaativa alue. Kun on sellainen olo, että joka paikka on jumissa. Suosittelen pidempää hieronta aikaa hierontaan tottuneille. Ensikertalaisen kannattaa kokeilla ensin lyhyempää aikaa.

100 €


KUUMAKIVIHIERONTA

Kuumakivihieronnassa voidaan hieroa selkä ja jalat tai keskittyä vain ylävartaloon.

Käytän kuumakivihieronnassa lämmitettyjen basalttikivien lisäksi myös lämmitettyjä savipakkauksia. Yhdistän hoitoon myös bambuhierontaa ja tavallisia hierontaotteita tarpeen ja toiveiden mukaan.

Käytän hieronnassa ihoa pehmentävä ja hoitavaa öljyä, mikä on sekoitus macademiapähkinäöljystä ja argaaniöljystä.

Kuumakivi terapiahoito soveltuu kaikille, jotka eivät ole alttiita lämmölle esim. tulehdukset iholla. Esteenä ovat kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto ovat alentuneet joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti. Jos olet epävarma, tarkista hieronnan vasta-aiheet tai neuvottele tarvittaessa lääkärisi kanssa.

65€ / 60 min


KUIVAKUPPAUS / IMUKUPPIHIERONTA 45MIN

Kuivakuppauksen eli alipainehieronnan terveysvaikutukset on tunnettu jo satojen vuosien ajan. Imukuppihieronnan teho perustuu aineenvaihdunnan eli lymfaneste- ja verenkierron vilkastumiseen.

Alipaineen syntyminen kohottaa ihoa ja sen alla olevia pehmytkudoksia nostaen kudosnesteen pinnalle. Kun hierontakuppia liu’utetaan, verenkierto ja aineenvaihdunta käsiteltävällä alueella vilkastuu.

50 €


HOI-TAIN AROMAATTINEN ÖLJYHIERONTA

Tämä palvelu on sopiva, jos tahdot rentoutua ilman liian kovia hierontaotteita. Hierontaöljyn valmistusaineina on käytetty luonnonmukaisesti viljeltyä kehäkukkaa, joka on uutettu kylmäpuristettuun luomuauringonkukan siemenöljyyn, sekä viinirypäleen siemenöljyä. Eteerisenä öljynä on laventeli, piparminttu, palmarosa, patsuli, fenkoli sekä ruusu. Kukkaterapeuttisina uutteina on taakkoja vapauttava kuusi ja tunnelukkoja avaava mänty.

75 € / 70 min


LISÄPALVELUT

Lisäpalvelut ovat yhdistettävissä varaamaasi palveluun veloituksetta. Hoidon aikana saatan ehdottaa sinulle jotakin lisäpalvelua sen mukaan, jos koen, että hyötyisit siitä. Voit toki myös itse kertoa, jos haluat kokeilla esim. kuivakuppausta.

Lämpöhoito

Tarvittaessa tai halutessasi hieronnan aikana voidaan käyttää lämpöhoitoa. Lämpökattilassa lämmitettävät pakkaukset sisältävät savea. Lopulta pakkaus suojataan pehmeällä froteepussilla, joka suojaa myös ihoa.

Lämpöhoito toimii rentouttavana, lämmittävänä ja kipua lievittävänä hoitona joko sellaisenaan tai esihoitona hieronnalle. Lämpö rentouttaa jännittyneitä lihaksia, parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja lisää niiden elastisuutta. Lämpöhoidon ja hieronnan yhdistelmä on tehokas hoito erityisesti kroonisiin selän ja niska-hartiaseudun jännitystiloihin.


Kylmähoito

Paikallisesti käytetty kylmähoito helpottaa kipua ja kuumotusta ja rauhoittaa tulehdusta. Kipua lievittävä vaikutus syntyy sekä verisuonten supistumisesta sekä alueen tuntohermojen puutumisesta. Käytän kylmähoidossa pakastimessa jäädytettäviä kylmäpakkauksia. Esim. Suosittelen kylmähoitoa tenniskyynärpään hoitoon, ennen hierontaa.


Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on yhdistettävissä minkä tahansa mittaiseen hierontaan. Voit varata valmiin 45 min hoidon tai pidemmän hieronnan ja kertoa, että olet kiinnostunut kokeilemaan.


Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella voi vähentää turvotusta, lievittää kipua, vaikuttaa kehon asentoon ja liikuttaa faskioita.


Vatsahieronta

Vatsahieronnassa hierotaan paksusuolta vatsan päältä ja pyritään vilkastuttamaan sen toimintaa. Sopii ummetuksen hoitoon tai jos ylimääräistä ilmaa paksusuolessa.Hieronnan yleiset kontraindikaatiot eli vasta-aiheet:

1) Päihteen alaisessa vaikutuksessa ja krapulassa ei saa tulla hierontaan!

2) Yskä, flunssa, kuume, nuha

3) Ihotaudit ja infektiot, jos sinulla on ihotauti esim. sienitauti, se voi tarttua hierojaan joten kysy lääkäriltäsi onko jokin sairautesi este hieronnalle, esim. jos iho on ohut ja kunnoltaan heikentynyt kuten röntgen tai muun sädehoidon jälkeen, ei tälläistä ihoaluetta saa hieroa. Jos iho on tunnoton, on varottava sen voimakasta käsittelyä, koska tunnoton iho on joskus normaalia arempi erilaisille ärsytyksille.

4) Hemofilia eli verenvuototauti, verenvuoto kudoksessa tai nivelessä

5) Iskeeminen kudos, kutsutaan kudosta, joka ei saa riittävästi happea tai verta johtuen esim. verisuonten ahtautumisesta, useimmin on iäkkäämillä ihmisillä. Kudosta, jonka verenkierto ei ole riittävä, ei saa hieroa, koska siihen syntyy helposti haavauma, joka voi olla vaikeasti parantuva. Hieronnalla ei tällaisen kudoskohdan verenkiertoa voi parantaa, koska verisuonten ahtautumisesta johtuen siihen ei voi tulla enempää verta.

6) Laskimo- ja valtimosairaudet, suonikohjut (suonikohjuja ympäröiviä alueita voidaan kuitenkin käsitellä, mutta suonikohjuja ei saa hieroa niiden päältä), laskimotukokset ja laskimotulehdukset tai laskimoiden toiminnan vajauksen seurauksena syntynyttä kunnoltaan heikentynyttä ihoaluetta säären alaosassa ovat myös este hieronnalle. Tuntomerkkinä on nilkan ja säären alaosan ruskea pigmentoituminen ja ohut iho. Tällaisen alueen hieronta voi aikaan saada ihon rikkoutumisen ja vaikeasti paranevan säärihaavan. Sydänsairaudet tai sen toiminnalliset häiriöt (sydämentahdistin). Vaatii aina lääkärin hyväksynnän, sillä hieronta saattaa rasittaa sydäntä.

7) Pahanlaatuiset kasvaimet, pahanlaatuiset kasvaimet voi lisätä metastaasien syntyä (syövän tulee olla parantunut, varmista hieronnan soveltuvuus lääkäriltäsi), hyvänlaatuiset kasvaimet käsittely voi kiihdyttää kasvaimen kasvua.

8) Palo- ja paleltumavammat

9) Avohaava tai tuoreet vammat, kuten mustelmia, lihasruhjeita, revähtymiä, venähdyksiä, nyrjähdyksiä yms. ei saa tuoreeltaan hieroa, koska silloin edesautetaan verenvuotoa kudoksiin, estetään hyödyllistä arpeutumista ja tehdään muuta haittaa paranemiselle. Esim. urheilijalla, jonka on päästävä nopeasti kuntoon, voi varovainen hieronta tulla kysymykseen aikaisintaan parin kolmen päivän päästä. Muissa tapauksissa on syytä odottaa vielä pitempään ja tapauskohtaisesti miettiä ylipäätään hieronnan tarkoituksenmukaisuutta hoitomenetelmänä.

10) Ääreis- ja keskushermostoperäinen halvaus esim. aivohalvaus (tuntopuutokset), spastinen halvaus

11) Suurentuneet imurauhaset, imurauhasia löytyy kainaloista, nivustaipeista, niskasta, kaulalta ja leukakulman alta. Koska imurauhaset saattavat olla suurentuneita infektioiden tai kasvainten vaikutuksesta, ei niitä saa hieroa.

12) Tyrä, tyrä on vatsaontelon elinten, tavallisesti vatsapaidan ja suolenmutkan pullistuminen vatsaontelon seinämässä olevan aukon kautta ihon alle selväksi pehmeäksi kyhmyksi. Tyrää ei saa hieroa, koska se voi ärtyä siitä ja johtaa kiireelliseen operaation tarpeeseen. Tyrät löytyvät yleensä nivustaipeen seudusta, mutta niitä voi olla muuallakin vatsaontelon seinämissä.

13) Tarkista aina lääkäriltä, jos sinulla on jotain sairauksia, ennen hoitoon tuloa. Onko tämä hoitomuoto mahdollisesti sinulle soveltuva?

Kuumakivi 

Kaikki sairaudet, joissa lämmönsietokyky ja tunto ovat alentuneet joko paikallisesti tai kokonaisvaltaisesti. Ja muut hieronnan yleiset kontraindikaatiot.

Kuivakuppaus

Kumiallergia, luomet tai ihosairaudet tai rikkoutunut iho. Ja muut hieronnan yleiset kontraindikaatiot.